fredag 5 oktober 2007

Drivveden och nya hobbyprojekt

Nu ska ni här få se vad det blev av den drivved jag hittade i Blekinge skärgård.

Första bilden är hur det såg ut på väggen innan. Den ljuslyktan hamnade på en annan vägg.. (hm.. får se om jag ändrar om igen. Fast det är klart, något måste väl någon gång lämna detta hus också. Dessvärre har jag svårt att skiljas från den gamla ljuslyktan. Ska nog bara ta bort den hopplöst fula roskvisten egentligen. Kanske ett grovt snöre med ett gulligt Tilda-hjärta i..?!)

Jag tog korten under dagtid, så jag tror att drivvedslyktan kan bli finare under kvällen. Då kommer nog virkets struktur mer till sin rätt i skenet från stearinljusen.
Ljushållarna jag använt kommer från Panduro. Längst ner har jag fäst ett litet luffarslöjds-hjärta som är dekorerat med en ring av rönnbär.

Sista lite mysko bild är en bit bomullstextil med en för-ritad ängel a'la Tilda. Den ska jag FÖRSÖKA hinna brodera till jul. (Annars har jag en vääldigt duktig mor, som broderat massor och åter massor i sitt liv. Kanske om jag ber snällt..)
Vet inte vad den broderade ängeln ska bli till slut. Kan bli så mycket - handduksförhänge, kudde, tavla.. you name it!

En sista sak.. Jag avskyr min halltapet! Det är den ni ser bakom lyktorna nedan. Men jag har inte kommit till skott att göra något åt den ännu. Som min kära mor sa "Ska du inte göra färdigt en sak, innan du går på nästa?!" Så, jo, jag ska nog det. Just nu är det pannrummet. Väggarna ska fixas till med nytt murbruk, målas och ny arbetsbänk och hyllor ska upp. Det tar ett tag. Allra helst om man ska försöka sig på det själv och samtidigt jobba 100%.. Suck! Nåja, det ordnar sig alltid.

Nu hoppas jag ni får en skön helg med underbart väder, så ni kan vara ute och njuta.
Ha det gott!

3 kommentarer:

faster atta sa...

Kajsa! din drivvedsplanka med ljus är ju underbar!! Jag skulle kunna ha sånna lite var stans i huset..;) Hur har det gått med broderiet då? Det ser lite pilligt ut, hoppas att få se det färdigt snart.
Kram

Inredningsfanatiker sa...

Åh vilken ljuvlig idee! Jätte vackert, tack för inspirationen!
Petra
www.metrobloggen.se/romantiskahem

Annika sa...

Den är ju hur underbar som helst! Härligt att se att du tar tillvara på dina idéer, har själv en massa, men tycks inte komma till skott riktigt.

kram Annika som läser alla inlägg jag missat