onsdag 17 oktober 2007

Projekt på is


Har fått lägga många av mina pysselprojekt på is ett tag framöver. Det pågår nämligen vild jakt hemma just nu. Musjakt! Usch, urk och bläää.. Är bland det värsta jag vet. Har visserligen inte varit ute för det förut i eget boende (hemma hos min mor kom det in en mus en gång), men jag måste ju fajtas med dem på egen hand. Kan inte skyffla över problemet på någon annan. Sönerna befattar sig inte med dem.
Så istället för att måla och sy, snickra och greja så gillrar jag fällor och fyller alla tomrum jag kan med skumplast på burk. Dessutom stampas det i golv och kollas noga, så det inte har kommit in råttor i flera rum. Hu, jag ryser bara jag tänker på de eländiga små djuren!
Tur vi har en katt. Hon gör vad hon kan ialla fall. Hon fick tag i en härom kvällen, men den smet, den uslingen. Sedan stod jag på en stol nästa hela kvällen. Insåg ju snart att jag inte kunde stå där, så jag klev ner med rediga, stampande kliv. Halvsprang uppför trappan och sov på övervåningen. Det gör jag inte i vanliga fall, men vem vill ha en skogsmus till sängkompis?! Inte jag ialla fall!
Nåja, jag återkommer när jag får tid över för annat.

Ha en musfri framtid och en trevlig avslutning på veckan!

10 kommentarer:

Pernilla sa...

Åh fy vad jobbigt! Möss är ju superläskigt, fast de är så små. Men när man hör dem krafsa i väggarna låter det som en mullvad, minst. Hua! Lycka till med att stoppa de små rackarna! Och tack för de gulliga orden på min blogg (känner mig väääldigt stolt!) Och vet du, det är åtminstone en kvinna som ritat A-hus modeller! Vårt hus finns inte kvar längre, men det deras bra planering jag fastnade för. Bland vissa hustillverkare kan man undra var de tänkt att man ska ha sin kläder och grejer… men stooora rum brukar det vara. Men inga garderober. Konstigt!

Mysiga lantliga ting sa...

Hejsan! Så kul att du gillade mina lådor, jag blir så glad!!
Scrapbooking är verkligen en kul hobby som jag hittat inte för allt för längesen.
Det är inte alls svårt, klippa o klistra o dekorera, jättekul!!
Du hittar material (du har säkert något liggandes hemma oxå som du kan använda ) på olika hobbyaffärer, tex Panduro men även många nätbutiker finns att välja bland. Du måste absolut testa, sen är du fast =)
Kram Johanna.

faster atta sa...

Uch så obehagligt! Tänk att så små djur kan göra en så obehaglig till mods.... Hoppas att du får tag på de små rackarna!

kram

Elzie sa...

Möss ja! Min mor är livrädd för dom och skriker i högan sky om hon får syn på någon *s*. Jag hade en liten hasselmus kring mina fötter en gång för längesen när jag skulle hänga tvätt. Den var så liten, bara 2-3 cm lång, och jag tittade noga efter så jag inte trampade på den. När jag var klar så kollade jag in den lite mer noga. Då höll den på att kasta en skalbagge fram och tillbaka, precis som katter gör med möss!!
Ha en bra och mössfri helg.
Kram Elzie

Elzie sa...

Tack för ordet Kajsa! Kom inte på vad den där rackarns lilla musen hette riktigt, men du visst. Men så är du vanare än jag vid att umgås med dom *s*. Hoppas du slipper dom i fortsättningen.
Kram

Guldkant På Livet sa...

Vilken rolig bild! Ja tur ni har missen, hon grejar nog det där, lycka till & trevlig helg! Mari.

Hemma på Landet sa...

Hoppas att ni får tag i alla busiga möss. :-) Kram

Lisbeth sa...

hej första besöket hos dej ,trevligt! roliga inlägg ,ja du har ju katt iaf,här hade både jag och hunden Bobby stått på stolen haha /Lisbeth

Lisbeth sa...

Hej igen ,länkar dej och det är väl ok ?!/Lisbeth

Åsas Kammare sa...

Den där bilden var verkligen mitt i prick på hur man kan känna sig i fel sällskap ibland!