söndag 21 oktober 2007

Loppis-o-fynd

Igår var jag på loppis och gjorde ofynd, d.v.s. jag lät fina saker glida mig ur händerna. Hur kunde jag?! Jag ångrar såå mycket att jag inte norpade den fina lilla sy-pallen innan den gråhåriga gamla damen bar iväg med den (i krig och kärlek är allt tillåtet). Och det underbara lilla bordet.. Varför tog jag det inte i mina armar och bar ut det?! Visst var jag en dåre! Se bara hur fint det var! Och inte nog med det.. De skulle BARA ha 35 kr för det! HUR DUM FÅR MAN VARA!!Nåja, efter loppisrundan åkte vi till IKEA. Vi tog en gul kasse, för en vagn behövdes inte, tyckte vi. När vi kom mot kassorna orkade vi inte bära den, för vi skulle bara ta en sväng in till fynd-hörnan och kolla lite. Så vi ställde den på en plats där den minst var i vägen. Döm om vår förvåning när den var borta när vi kom tillbaka. Någon städglad personal hade väl trott att vi tröttnat när vi såg kassaköerna och övergett den där. Suck..! Vi varken hann eller orkade plocka ihop våra varor på nytt.
Men ialla fall så hade IKEA en väldigt söt kudde. Idén stal jag och ska se om jag kan tillverka här hemma. Måste bara få tag i lite söta örngott med monogram, eller kökshanddukar går väl lika bra. Kanske lite nya kuddar till soffan i jul... Ja, vi får väl se. Det är ju det där med tid och ork också.

Om någon undrar hur det gick med jakten på oinbjudna gäster i vårt kök (läs möss), så kan jag tala om att jag tror katten och jag vunnit. Vi har inte sett eller hört något på över en vecka nu.
Var ju tvungen att sova i min egen säng till slut, så där vändes det upp och ner på ALLT! Gick och hoppade (näst intill) i sängen för att skrämma ut den ev. stackare som vågat sig in i stoppning och bland fjädrar. Julstädningen av den delen är klar.
Nu börjar en ny vecka, men snart har vi ju höstlov. Ska bli skönt.. Fast jag trivs väldigt bra med mitt jobb, så det är inte tungt att jobba heller precis.

Hoppas ni får en mjuk start på veckan!

11 kommentarer:

Nicolinas boning sa...

Hallå där...skratt...ja,hur dum får man vara?!
Det fina bordet...till det priset...vilket FYND!!!
Äsch,det var inte meningen att du skulle ha just det bordet...det kommer ett som är ännu mer perfekt åt dig en annan gång;-)
Lycka till med bordletandet och ha en bra vecka/Birgitta

Birgitta sa...

Hej och tack för besöket på min blogg, kul att du tittade in. Ibland går inte saker ens väg, det blir bara fel, men nästa gång blir det nog fynd för dej. Snopet på Ikea kan jag tänka mej. Hoppas du och katten kan reda ut mössbesöket. Kram och ha en bra vecka.

Ljuva ro sa...

Du måste skoja... 35 kr för det bordet!!!? verkligen ett fynd för den som köpte det! De där kuddfodraln från IKEA är jättefina! Tack för titten hos mig!

SKATAN sa...

Hå-hå...vilken helg du verkar ha haft!! Du det där bordet, det skulle du ju bara ha haft med dig hem. Ja, ibland blir man lite dumsnål och tar sig en extra funderare. En sådan där det inte finns utrymme för på loppis...

Tack för ditt besök och dina värmande rader!

Kram.

Lilla Blanka sa...

Ja ibland får man vara som en hök på loppisar om man skall ha nåt, men jag känner igen mig. man står där o funderar om man skall ha den där grejen o var man kan ställa den o - vips - så har nån snott den mitt framför näsan ;)
Jättefin kudde från IKEA i alla fall!
Kram

Inredningsfanatiker sa...

Hihi, ja ibland är man bara lite knasig. Konstigt att man blir snål när det kostar så lite. Den monogramkuden är så vacker! Nej, måste verkligen sätta mig och studera lite istället för tt blogga runt, jag återkommer, ler.
Ha en trevlig ny vecka! Kram petra
www.metrobloggen.se/romantiskahem

Hemma på Landet sa...

Men tanten!!!!!!!!!
Du skulle ha tagit hem det bordet ju!
Kramis

Lisbeth sa...

Hej 35kr?! jag har just sett ett likvärdigt bord på blocket för 500, såg i våras ett halvmåne format bord i varberg på loppis och ja just det jag har det fortf i tankarna ? varför gör man så ? kanske är vår lycka annars hade vi inte kommit in här/Lisbeth

Lisa(vitapelargonerochzink) sa...

Ja du ibland blir man trött på sig själv när man gör sådana saker...men det fanns säkert en mening med det också tror du inte? de där örngotten är ju jättefina....kram

Klara sa...

Men hallå där - hur kunde du missa det underbara bordet för det ännu bättre priset?! Jag blir alldeles tårögd o får hjärtklappning ju! Här finns för få loppisar för att jag ska få en chans på ett så vackert bord... färdigmålat o allt.
Hoppas att du är musfri nu :)
Ha det bäst!

spetsar och änglar sa...

Ja att man inte kan bestämma sig,känner igen det där.Och att det var så där fint,till det priset gör ju inte saken lättare.Men det kommer säkert fler bord och då kommer du inte att låta det slinka undan.Förresten den där cremefraichen som du frågade om innehåller feta och oliv.Finns ett recept på norrmejerier.se,ser väldigt gott ut.Jag gjorde den barnvänlig,med bara ris och en grönsallad till.För att en del tror att dom blir förgiftade av grönsaker.