måndag 8 oktober 2007

Änglar finns..

Runt omkring oss i vardagen vandrar det runt livs levande änglar. Man kan nästan märka deras vingar. Det liksom skimrar runt deras kropp och huvud. De utstrålar en sann vilja att hjälpa och en kärlek till människan som varelse. Själva vet inte änglarna om att de är just änglar.
Ta t.ex. igår. Sonens flickvän tog en påse, svampkniv och knallade ut i skogen. Efter ca. en timme kommer hon tillbaka med halva kassen full med trattkantareller. Dessa ställer hon sig sedan och rensar, så att jag kan förvälla dom och lägga i frysen. Allt detta utan att jag bett om det! Hon gjorde det av ren välvilja! Tack snälla rara för detta. Man blir glad och man känner sig rik med så mycket god svamp i frysen.
Sedan var jag på ett läkarbesök. Där träffade jag ytterligare en ängel (inte alltid att läkare är änglar, tyvärr..). Efter att ha lyssnat och kollat ordentligt, så visste hon råd att bota min åkomma. Vilken lättnad! Hon hade också detta välvilliga, omtänksamma "skimmer" omkring sig.
Nu tycker nog en del att jag är komplett tokig. Kanske jag är till viss del, men tänk efter.. När träffade du en ängel senast? Hm, jag tänkte väl det. Nog har du väl det och jag hoppas att det inte var allt för länge sedan.


Må solen lysa över dig!
(Hoppsan, nu blev det visst lite väl lyriskt..)

6 kommentarer:

faster atta sa...

ja visst finns dom! Änglar alltså! Senast jag träffade en var för en vecka sen då en vän ställde upp till 100% utan att blinka!

SKATAN sa...

Det tycker jag är rätt inställning till människor man möter. Det borde finnas fler av dig.

Godkväll.

Ljuva ro sa...

"Glöm inte bort att änglarna finns, att dom är här för att se hur vi har det...", sjunger vi i en barnsång! Så sant det du skriver!

Lilla Blanka sa...

Ja, änglar finns, det är ingen tvekan om det! Och det är så underbart när man träffat en, för då blir man inspirerad av att göra nåt vänligt och osjälviskt till någon annan medmänniska :)
Stor kram!

Elzie sa...

"Änglar finns - men dom är få" - som Hasse och Tage skriver i 88-öresrevyn. Och nog finns dom . Både synliga och osynliga. Tack och lov för det.
Kram Elzie

Annika sa...

På jorden har änglarna sina vingar på insidan är ett uttryck som jag kommer tillbaka till lite då och då. Visst finns det många härliga människor lite varstans och i dagens samhälle borde man kanske fokusera mer på dem istället för allt elände överallt.

kram ANnika