fredag 26 oktober 2007

Mitt bidrag till välgörenhet

Idag har jag dragit mitt strå till stacken av hjälp till de svaga och fattiga. Jag brukar tänka så, när jag handlat lite mycket på loppisar. Och det är ju egentligen sanning. Det känns bra när man handlat på sådana loppisar, som man vet skänker pengar vidare till behövande. Dessutom så lämnar jag in en hel del (inte undra på, så mycket som här blir ibland.. :), så då känns det ännu bättre - i dubbel bemärkelse.
Här i samhället har vi en Röda Korset-loppis, en s.k. Bi-kupa. Där fyndade jag dessa grejor.


Det var lite tomt längst ner i min tallrikshylla. Värmeljus kunde jag inte ha där, för då hade jag eldat upp hela hyllan. Blev överlycklig när jag hittade dessa charmiga, gamla kryddburkar. Visserligen 10:- styck, men det är nog inget överpris.Vad sägs om dessa små sötnosar?! Nio stycken kakformar. Jag ställde fyra av dem på rad i köksfönstret med värmeljus i. Det lyste så fint bakom blommorna. (Kanske någon som lägger märke till att jag bytt fönsterbräda. Den förra var en ful, brun sak. Den här hittade jag på loppisen i Moheda för 10:-. Den var också brun, men tänk vad man kan trolla med en pensel och lite VIT färg...)


Dessa två örngott råkade också följa med hem. Var ju det jag letade efter just nu, efter att ha sett kudden på IKEA, men de här är för fina för att klippa sönder, använda monogrammet och göra lappteknikskudde av. De får vara som de är.. Det till vänster är dessutom av rätt grov kvalité. Härligt! (Hoppas ni kan se något hur de ser ut. Bilderna blev visst lite mörka..)


Sist, men absolut inte minst, av grejorna jag bar hem, är denna kontors-
stol. Den ska få nytt tyg, men jag har inte bestämt mig än om jag ska måla den eller inte. Den är fin i träet och lacken.. Vi får se hur det blir.
Som ni ser, så har jag ett gammalt symaskinsbord, som skrivbord. Något större skrivbord är inte tänkbart i dagsläget. Huset jag bor i är inte så stort, precis.

Imorgon bär det av för att hämta mina andra fynd, som ni läst om tidigare. Vi ska åka i ottan, för det är visst en annan loppis med många olika försäljare som startar redan vid 8-tiden.. Stön! Jag som ääälskar sovmornar.. Ähh, det är ju inte så ofta man åker på sån't här och så har jag ju faktiskt lov nästa vecka. Då blir det lättare att gå upp imorgon.
Återkommer senare, så får vi se om ni får se några nya fynd eller inte.

Ha en trevlig fredagkväll.. och lördag med!

11 kommentarer:

spetsar och änglar sa...

Vilka fina saker!!!Och jag älskar örngott med broderi.Kontorsstolen var jättefin.Ha en bra fredagskväll.

Birgitta sa...

Oj, det är inte dåligt vad du har fyndat och precis som du tycker jag att man gör en välgärning när man handlar på välgörenhetsorganisationer och dubbelt upp när man bär tillbaka det sedan och ger bort det. Det är inte klokt så god man är! Fina ljuslyktor av formarna och gamla örngott är vackra. Apropå filosofiska tankar så är jag inte så djuplodande som du anade, det rör sig mer på ett allmänt funderande plan. Kram och ha en bra vecka med sovmornar

Ljuva ro sa...

Så fina grejer du köpt, kryddburkaran är jättesöta!

faster atta sa...

Jag håller med! Kryddburkarna är jätte söta, för att inte takla om de små kakformarna.... Varför kan inte vi ha en så bra loppis hos oss??

kram

Lisbeth sa...

Men du vilka fynd du gjort! små burkarna är ju jättefina ,formarna till ljusen likaså.Det var en lyckad loppis runda /Lisbeth

Lilla Blanka sa...

Vad fina saker du har fyndat..! Ochnär man dessutom vet att pengarna går till välgörenhet är det ju dubbel lycka på nåt sätt.
Kramis

Wickans värld sa...

Vilka fynd!
Tycker inte att det var ett överpris på burkarna!

Hemma på Landet sa...

Det var mycket fint du hade hittat, din lilla turgumma.
Ja, jag ska kolla in tavlan sedan..:-) Kram

SKATAN sa...

Hej! Tack för besöket och dina härliga rader!! Vad du är i fyndartagen...jag blir ärligt talat djupt avundsjuk. Nu är det alldeles för länge sedan jag snubblade över en vettig loppis. Jag får glädjas över att det finns andra som håller fanan högt ;-)

Hoppas att också du får en skön vecka. Sa du lov? Rackare där!

Nicolinas boning sa...

Jag vill nog följa med dig på dina loppisrundor...för herregud vilka fina fynd du gör!
Hoppas att du får ta igen din missade sovmorgon nu i veckan som kommer så att du är utvilad till nästa loppisrunda;-)
Kramar/Birgitta

Min Lilla Vrå sa...

Oj, vilka fina saker du hittade på loppisen:-) Burkarna är ju bedårande.. Förtsår om du är nöjd.. Fiffigt däe du har datorn.. Super:-)
Ha en härlig Måndag..