lördag 13 oktober 2007

På tal om änglar...

..så flyttade det faktiskt in en hos mig idag. Det var en Guardian Angel som jag fått av min näst äldsta syster. Dessa Guardian Angels finns av olika slag, t.ex. Sångens ängel, Drömmens ängel, Fredens ängel, Trädgårdens ängel och Glädjens ängel. Den jag fick heter Kunskapens ängel. Passande med tanke på vad jag arbetar med.. Den var väldigt fint förpackad (som alla dessa figurer är) vilket ni kan se på bilderna.De här änglarna är från samma serie som min snögubbe med fågelholken (han som nog väntar på flyttfåglarna). Den heter Gnomy's diaries. Det känns som om de små figurerna faktiskt lever ett eget liv. I det här fallet (med ängeln) känns det som att de kan ge just det som de står för, som min ängel - kunskap. I en liten folder, som är medskickad, står det bl.a.: För länge, länge sedan när världen var en tystare plats, gled Skyddsänglarna ner till jorden på de finaste månstrålarna för att besöka människosläktet. De flyttade in hos de människor som såg dem, särskilt när dessa behövde hjälp och skydd. Skyddsänglarna älskade jordens människor och valde att stanna och bo med dem.

Hade ju dessutom kalas idag, och fick då av en av mina kära systrar ett vackert fat med små blommor och dekorationer. Blev såå glad, för det matchade precis mitt "nyinredda" kök. Där i det lilla landskapet med blommor och blader fick min lilla ängel flytta in. Den såg ut som om den tittade på sin omvärld med stora ögon och undrade vart den hade hamnat. Tror säkert att den kommer att trivas bra där.Jag bjöd mina gäster på trattkantarellsoppa (receptet taget ur senaste MedMera från Coop. Kan rekommenderas). När soppan var uppäten och terrinen tom, så fick den bli blomkruka till den vackra cyklamen jag fick av kära mor. Dessutom fick jag en underbar bukett laxrosa rosor av
"farmor" (d.v.s. mina barns farmor).Nu sitter jag här, kalaset är slut och jag med. Njuter av friden och känslan av ett nystädat hem. Har ett glas gott rödvin och kallt friskt vatten bredvid mig. Kan livet bli mycket bättre?! En trevlig dag med nära och kära och så lördagkväll. Löftet om sovmorgon.. Nää, mycket bättre kan det inte bli!

Take care - where ever you are!

9 kommentarer:

faster atta sa...

Jag tycker om din ängel! Den serien finns i en av "fin affärerna" på stan. ( alla mysiga affärer med lantligt, romantiskt och vitt kallar vi för just fin affärer!)

Jag köpte en till min syster i present och hon blev jätteglad. det visade sej att hon varit och spanat på änglarna men inte köpt..... Ibland ska man pricka rätt!
kram

SKATAN sa...

Hej! Det låter ljuvligt...jag hälsar grattis så här i efterskott. Ännu är jag på rätt sida om 12-slaget. Tror jag : ) Tack för besöket. Ja du, Kaja hade inte varit helt fel ;-)

Sov gott!

Hoppas vi ses snart igen : )

Guldkant På Livet sa...

Vilken fin ängel och ljuvliga arrangemang!! Ha en bra ny höstvecka! Mari.

faster atta sa...

Vet du vad... Du vet det där tilda broderiet du har med en ängel på. Nu har jag sytt en sån. Alltså inte broderiet utan ängeln.... Skoj var det!
kram

Annika sa...

Vilken härlig ängel du fått och texten var så fin! Passade dessutom väldigt fint på det fina fatet du fått.

Får oxå säga grattis i efterskott, det lät som en härligt kalas du haft!

kram Annika

faster atta sa...

Jag fick 2 liter trattkantareller av min svärmor igår så det kanske vore en idé att prova din soppa!

kram

Ljuva ro sa...

De där änglarna är verkligen söta! ERkännande... efter mitt inlägg tog jag en bit choklad till, men säg inget, hihi!

spetsar och änglar sa...

Vilken fin ängel!Från en som älskar änglar och köper en så fort jag kommer åt,då inte plånboken dammar när jag öppnar den.

spetsar och änglar sa...

Kul att du hälsade på hos mig.Ja visst är det änglavingar på väggen ovanför lampan.Är också intresserad av auktioner, men det är inte därifrån jag har fått tag på soffan.Det är en nyproducerad soffa, efter en gammal förlaga.Men pinnstolarna är arvegods.Javisst får du länka mig.Vill gärna länka dig också.