fredag 28 september 2007

Tyck-om-saker

I mitt hem finns det vissa saker jag är mer förtjust i än andra. Jag har två gamla, små statyetter som jag tycker mycket om. Det ena är en fotbollsspelare, som sträcker sig efter en boll. Vet inte om det är ett pris från någon fotbollsturnering, men den är himla charmig. Vet inte heller om metallen de är gjorda i är brons, eller vad det kan vara. De är mörkt bruna, nästan svarta i färgen.
Den andra är en dam som klädseln liksom sveper runt kroppen. Hon har blivit en lampfot redan innan jag fick tag i henne, men hon är väldigt tjusig som sådan. Tycker jag, ialla fall..

Något som jag är liiite stolt över är min luffarslöjdsljuslykta, som jag gjort själv. Fick idén från en jobbarkompis, så jag och mina hantverkande väninnor satt en kväll och gjorde luffarslöjd på löpande band. Alla alster blev väl inte visningsvärda, men himla kul var det!
Som ni ser så har familjen Mus och Groda fått flytta ut i hallen nu. De bor ju i låd-hyllan och den var tvungen att flyttas ut från köket, eftersom tallrikshyllan kom upp där. Man kan ju inte ha varenda vägg tapetserad med hyllor. Nå'n måtta på galenskap får det väl vara!
När låd-hyllan och dess innevånare hade flyttat, så kom någonting annat upp... Ta-daaa! Havreskopan och rost-saken från loppisrundan till Moheda (se tidigare inlägg). De blev ljuslykta och blomkruka. Såå originellt.. (inte)! Nåja, det blev rätt så fint.

Det var allt för denna gång! Hoppas ni får en skön och avkopplande helg!

Over and out..

4 kommentarer:

faster atta sa...

Den kvinnliga lampfoten är ju jättefin! För några år sedan skulle jag inte ha tyckt om henne, men smaken ändras ju ( Till det bättre hoppas jag...tihi...) och hon skulle mer än gärna få flytta in i mitt hus!
kram

faster atta sa...

Kvinnlig fägring har sin charm!

Hemma på Landet sa...

Jättefint. Havreskopan är ju helmysig.:-) Kram

Guldkant På Livet sa...

Mysiga bilder, verkligen hemtrevligt och så kul med saker som betyder lite extra mycket.... Myrten ja, nje, inte så tålig eller, det funkar bara den inte står varmt och man inte glömmer att vattna, annars så... : ) Mari.