måndag 29 oktober 2007

Vilken bra dag!

I lördags var jag och väninnan iväg på loppisrunda igen. För er som bor skapligt nära Jönköping kan jag varmt rekommendera denna stad. Där finns säkert fem-sex loppisar, minst. Har du hittat till en av dem, så finns där karta och beskrivning på var de andra finns. Mycket bra!
Nu var det väl så att jag inte inhandlade så mycket - mest tyger - men där fanns en hel del som jag kunde tagit hem, men var ska jag göra av det?! Man kan ju inte köpa allt bara för man tycker det är så fint. Här kommer en del bilder på några av sakerna.


Vad sägs om detta lilla bord?! Ovalt (har en viss förkärlek till ovala bord) och lite lagom nött på kanterna.


Denna vackra dam var förevigad i gips. Tung som skrutt och en storlek som ett A3-papper ungefär, men såå vacker. (Eller vad säger du, Stina?)

De här både tvillingarna nästan skrek till mig: "Ta hem oss!" Men jag var tvungen att stålsätta mig: "Nej, mina kära vänner. Idag lyssnar jag inte på det örat."
Visst är väl dynorna charmiga, med den grova, men ändå romantiskt broderade rosen.

Ja, det här är då inte något loppisfynd, utan mina uteplanteringar. Jag har sett att många av er har visat era fina planteringar och då kan ju inte jag vara sämre. Fast jag vet inte om de blev så vackra som några av er andras blev. Nåja, de är väl orginella i alla fall. Hemsnickrade trälådor som fått en strykning med vit fönsterfärg som är väldigt utspädd med alifatnafta, vilket gör att de ser laserade ut. Torkade rosor och lite annat smått och gott. Bl.a. en liten minigran som stod vid vägkanten. Ni vet, när Vägverket varit igång och röjt vägkanterna, så växer det upp massor av små, små minigranar. Det kan väl inte göra något, att den bytt plats.. Istället för vägkanten, så står den i egen bytta på min trappa.

Så var det där med rubriken - Vilken bra dag!. Den hänvisade inte bara till lördagens loppisrunda. Dagen som idag varit - eller är - har varit bra på sitt sätt också. Visserligen grå och tung, men perfekt för att kratta löv. Nu är det gjort och trappan och ingången till huset har blivit pyntat, så nu kan man fira All-helgona-helgen med gott samvete. Skönt! Och ta sovmornar resten av veckan... :)

Det var nog allt för denna gång. Återkommer när det hänt något skoj.. eller inget alls. Vi får se!

Tills dess.. Sköt om er!

13 kommentarer:

faster atta sa...

Det lilla bordet är jättefint! Vilket fynd! Härligt med loppisar, jag är dålig på att åka iväg till de som faktiskt finns i närheten. Men när det väl händer så shoppas det...

kram

pst, ska bli roligt att se dina nyköpta dyrgripar på sin plats i hemmet...

Lisa(vitapelargonerochzink) sa...

Superfina planteringar!!!vad fint det var med kottar! roligt att se dina fynd också. Kram kram

Birgitta sa...

Vilka härliga loppisfynd, som du inte gjorde, men väl tittade på och njöt av. Vad Stina säger om reliefen vet jag inte, men denna gipsdam skulle jag mer än gärna baxat med mej hem, den var helt otroligt snygg. Dina planteringar var personliga och jättefina, kul med lite annat stuk på blomarrangemang. Kram och ha en skön vecka.

Birgitta sa...

Hej igen, jag svarar på din fråga om det vita huset är bebott och det är det. Det innehåller lägenheter och lyckostarna som bor där har jättefin utsikt och omgivning.Kram och ha det gott.

Hemma på Landet sa...

Det var värst vad mycket fint.:-)

Jo, det är StorStina på sängen. Haha...Kramis

Nicolinas boning sa...

Jösses...att du kunde hålla dig från att handla...strongt gjort;-)

Dina planteringar är ju urcharmiga och alldeles underbara!

Kramar/Birgitta

Lilla Blanka sa...

Åh vad fina fynd! Gillar den där gipsdamen, orginell :)
Tycker dina planteringar i den egna lådorna ser jättefina ut!
Kram

Sara sa...

Fina uteplanteringar!

Elzie sa...

Har ju inte så långt till J-ping men det blir inte att man åker dit i alla fall. Mycket fint hade dom på loppisen och fint hade du det ute.
Hoppas du har en bra dag.
Kram Elzie

Hemma på Landet sa...

Om det är MIG som du pratar med som Stina, så svarar jag att den är superfin.:-) Puss

Sara sa...

Tack för besöket hos mig, du får gärna länka till mig, det är bara smickrande. jag länkar till dig också:)

spetsar och änglar sa...

Så mycket fina saker.Och dina planteringar är jättefina. Kram

Min Lilla Vrå sa...

Oj, man blir ju helt sjuk att titta på allt fint:-)
De två stolarna är ju superfina:-)
Dina planteringar är så mysiga..
Ha det gott..