måndag 10 september 2007

Hemma hos mig

Jag ska börja med att tacka Stina för hennes snabba svar om tvätt i mitt förra inlägg. Ni andra som läser det här - kolla gärna mitt förra inlägg från igår och skicka mig era svar. Jag väntar nyfiket! Idag tänkte jag visa lite bilder hemifrån mig. Jag börjar med mitt kök. Ni får inte se köket i sin helhet, utan bara små "stycken". Det är nämligen så att HELA köket är inte så fint (t.ex. golvet och icke-färdig-byggda saker), men mina luckor är jag rätt nöjd med. När jag köpte huset för ca. fem år sedan, så var här knallgula, högblanka luckor. Det är samma luckor idag, fast de har fått en betydligt mildare framtoning. Det är en grön-beige färg som är bestruken med silverlasyr. Det låter kanske konstigt, men den är inte så silvrig som man kan tro utan ger mest ett lite gammalt ljus över luckan. Eftersom det är ett relativt gammalt hus jag har (ca. 1910), så passar det rätt bra. Nu har jag visserligen satt in en modern fläkt, men jag gillade formen och utseendet så då fick det bli den. Så'n är jag!
Det lilla fönstret är som ett smycke tycker jag. Väldigt smått och rart, som huset i övrigt. Här i köket trivs mina vänner, mina söner och jag. Här fikar vi och har trevligt må ni tro.


I köket hänger också en liten lådhylla som jag fyndade på en loppis för sisådär 10 riksdaler. Jag lyckades norpa den framför näsan på min kompis (f'låt Cia..). I den har jag satt små saker som jag gillar. T.ex. min lilla grodfamilj som jag haft sedan jag var liten. Har inte den fullständiga historien hur jag fick den och när, så det måste jag nog fråga min lilla mor. Kortet är tyvärr lite suddigt, men ni kan nog se ungefär hur den ser ut. Sedan bor herr och fru Mus i hyllan också. Fru M
us hon bakar för fullt och herr Mus han pysslar med blommor. Han är alltid i färd med att gräva med sin lilla spade och plantera i krukor. Lilla snögubben han sitter på sin hyllkant år ut och år in. För det mesta väntar han nog på snö, skulle jag tro. Eller är det kanske på flyttfåglarna?!
Det var allt ni fick se för denna gången. Kanske jag visar mer en annan dag. Jo, förresten.. Jag kan visa min fina loppisduk jag har på hallbyrån. Gav väl ca. 5 kr för den.
Gillar det lite annorlunda broderiet och färgerna. Hoppas ni kan se lite av vad som döljer sig under blomkrukan.


Ha en fortsatt skön måndag!

3 kommentarer:

Mysiga lantliga ting sa...

Hej! Vad kul att du länkat till min sida! Ska kika runt lite mer hos dig oxå.
Ha det bra.
Kram Johanna

http://hoppetossadesign.webblogg.se sa...

Åååå så mysigt ...alltihopa!
I vår förra bostad så målade jag mina luckor matt grå med aningens skiftning i svartgrå, lite som en vindpinad bräda, uppepå detta å laserade jag med silverlasyr, faktiskt med en såndär gummiraka som det blir ådring av, så jag VET att dina luckor är skit snygga rent ut sagt! Dessutom älskar jag såna gammeldax kök...WOW!
Å så allt fint pynt till det å ditt kök ser ut som en dröm!
Kram

Guldkant På Livet sa...

Så hemtrevligt och mysigt kök du har!! Jättefina luckor! Nej det är klart, vi har alla små detaljer i våra hem vi inte vill visa, då "bloggfotar" man, bara det finaste kommer med: ) Tack för att du kikade in hos mej och för länken, självklart länkas du med! Mari.