söndag 23 september 2007

Kaféet i Ör och Blekinge skärgård från sin bästa höstsida

Här kommer nu bilderna från kaféet i Ör som jag utlovade. Den första bilden är från själva entrén där man köper sitt fika. Nämnas kan att kaféet har fått utmärkelse för, tror jag det var, bästa kaféet i två eller tre år i rad. Om jag säger fel och någon vet hur det var, så rätta mig gärna. Men att de fått utmärkelse för ett bra fik, det vet jag.
Atmosfären är som en blandning av gammal lanthandel, gammalt kafé och gammal leksaksaffär. Här finns mycket mysiga presenter att handla - allt från god sylt och saft till läckra tekannor och leksaksbilar.

Har i helgen varit i Blekinge. Vilket väder vi haft! En underbart skön helg. Visar lite bildpotpurri från skärgården. Vi "norrlänningar" har ju inga björnbär uppe hos oss, så därför blir man ju glad när man hittar massor med björnbär. Tyvärr, så var de ju inte mogna. Är inte det lite sent? Brukar inte björnbär mogna tidigare? Det kanske har varit för kallt och solfattigt...?!
Nåja, det var skönt att bara hoppa på klipporna och njuta av värmen. Underbar laddning inför arbetsveckan.

Hoppas ni haft en skön helg också..
Ja, just det.. glömde nästan en sak. Har kortat av min tallrikshylla och fått upp den på väggen. Den var ju till mina engelska tallrikar som jag samlar på, men nu får jag nog sluta samla. Det får inte plats fler. En tallrik får jag ha bredvid. Lite fel placerad på väggen blev den, men det beror på att jag måste kunna öppna skåpsdörren som är till höger om hyllan. Nåja, jag blev rätt så nöjd ändå. (Ett litet tillägg i efterhand - nu är hyllan flyttad, men inte säker på om det blev rätt den här gången heller.. typiskt mig!)Dessutom hittade jag läcker drivved när jag hoppade runt i skärgården. Det får ni se så småningom vad det ska bli...
Hoppas ni får en bra start på veckan!

1 kommentar:

Hemma på Landet sa...

Underbara bilder. Ha en bra dag vännen. Kramis