söndag 16 september 2007

Loppisrunda.. igen! Och Ör och Moheda... igen!

Nu har vi varit på loppis igen, jag och mina väninnor. Vi styrde kosan mot Rörvik, där vi hittade två loppisar. Trevliga båda två. Visserligen var det vääääldigt gråkallt idag, men när man är loppissugen så lär inte det stoppa oss. Visar inte på bild vad jag köpte i Rörvik (ingen direkt inredningsdetalj.. :). Bilden nedanför är från Östregårdens loppis. Vad jag ska ha dem till får ni se senare. Det är en gammal havreskopa och ... ja, något annat, vet inte riktigt vad. De ligger på en bit linnetyg, som jag köpte för 5 kr hos Mormors vind, också i Moheda. Hon hade halva priset på allt idag.På Mormors vind hittade jag även det här gardintyget. Det var säkert 5 m tyg, som jag inte betalade mer än 40 kr för.På Östregården loppis har de ett rum där man kan köpa en massa grejor för 5:-/st. Om man köper tre saker, så betalar man bara 10 kr. De här tre sakerna hittade jag där - alltså 10:- för alla tre.Vi upptäckte, väninnorna och jag, att det var "lampshoppingsdag". Kan det bero på att vi går mot mörkare tider?! Nåja, här är mina fynd. Den längst till vänster kostade 5:-, den i mitten kostade 15:- och den längst till höger gav jag hela 25:- för. Är det fynd, eller..?!Och så till "mysfyndet". En "rullkudde" från.. skulle jag tro IKEA. Min ena väninna (hon som körde) påstod att jag köpt en hoprullad gräsmatta, vilken skymde sikten lite grand på hemvägen. Efter tvätt och dammpiskning blir den ett skönt ryggstöd i sängen. 25:- fick jag ge för den.Jag är hopplös på att köpa grejor, men inget försvinner ut ur huset, så hur vi ska få plats till slut i denna lilla kåk, det är knappt att jag begriper. Nåja, det ordnar sig nog...

Handelsträdgården och lanthandeln/kaféet i Ör får ni se bilder av en annan dag. Kanske i morgon...

Ha det så bra!

6 kommentarer:

faster atta sa...

Vilka fynd du gkort. Ska bli riktigt spännande att se vad som händer med havre skopan......
kram nina
pst, länkar till dej...

Elzste sa...

Jag var på en annan loppis igår. Köpte bara en sak, en kökslampa. Tyvärr utan glaskupa, men den hittar jag senare. 50 kronor för själva "stommen" är ju ingen högre avgift *s*.
Jaså, bor ni åt Rörvikshållet?!?! Själva var vi på Elmia i lördags. Alldeles för mycket folk (ungefär som Moheda!).
Vad kul att du länkar till mig. Ska göra detsamma.
Kram Elzie

Elzste sa...

Jag bara trodde att ni bodde åt det hållet eftersom ni körde till Rörvik först, men man kan ju inte ha rätt jämt *s*.
Sheeba är en blandning av schäfer, labrador och Rhodesian Ridgeback (ja, hon ha virveln på ryggen också!). Så hon har hårlängd av alla tre sorterna.
Kram Elzie

Hemma på Landet sa...

Vad mycket fint och spännande. Kramis

Skrotmaja sa...

Hej! Kul att du tittade in. Mina lampskålar och fat har inte haft minsta tendens att vilja spricka. Kanske har jag haft tur, jag vet inte. Det gäller att sätta på sig skyddsglasögon och munnskydd (annars andas du in glaset i form av glasdamm). KLisra fast en frystejpbit och märk ut mitten där du vill borra. Tejpen gör att borren inte glider omkring på glaset. Köp en glas- och kakelborr på Claes Olsson eller liknande. Borra, borra, borra. Det tar några minuter att ta sig igenom en skål. Det hela var mycket enklare och snabbare avklarat än vad jag själv först trodde. Det som tar längsta tiden är att leta rätt på lämpliga skålar...Lycka till! Du kan väl höra av dig när du är färdig? Det skulle vara så kul att höra och kanske också se hur det gick för dig!

Lycka till än en gång : )

Skrotmaja sa...

Ja men självklart!! Det är bara roligt : )

kram.