söndag 26 augusti 2007

Visst gör det ont när knoppar brister..

..men det gör nästan lika ont att se sån't här, men ont på ett gott sätt. Svårt att förklara. Tänk vad naturen är vacker och det här har blivit till utan mänsklig påverkan. Nästan som om skogen självt gjort ett vackert arrangemang i detta gamla kullfallna träd.


Denna helg har jag varit ute i svampskogen (ååhh, vad svamp det finns!). Så därför har det blivit lite naturbilder att visa. Nästa bildserie är från ett torp som finns i mina hemskogar. Eller rättare sagt - en plats där det för ca. 50 år sedan låg ett torp. Mitt i högen av det som måste ha varit själva boningshuset, på en hög av tegel (säkert skorstenen) finns det en väl anfrätt järnspis. Som jag sagt förut, tänk vad spännande det skulle vara att kunna resa i tid. Resa tillbaka och se hur gumman i torpet gjorde iordning mat på den gamla spisen, hur hon gick ut och plockade av bären och frukterna som man kan ana har funnits här. Vad de måste ha slitit och jobbat för att ha ett fint och ordningssamt hem, ett hem som gav mat och trygghet, men som sedan ingen ens knappt märker har funnits där, 50 år senare. Det är vemodigt.



Tidens tand fräter på det mesta, även järn...

En sista bild, men det är ju i sammanhanget alldeles för tillrättalagt. Nåja, det är ett fint blomsterarrangemang (made by man), som jag såg under en utflykt i somras.


Ha det gott och sköt om er... where ever you are..

tisdag 21 augusti 2007

Tack Hoppetossan för den smarta idéen

Såg att Hoppetossan hade ett så himla smart sätt att visa sina bilder på, så jag norpade det rakt av.
Här kommer en massa bilder från min sommar. Är ju svårt att få plats med alla i bloggen, så detta sättet var bra, tyckte jag. Hoppas ni inte blir allt för uttråkade.. :)

Ha det..


måndag 20 augusti 2007

Ett par skor, som nog gjort sitt..

Här kommer ett par skor, som jag inte köpte (du får skynda dig, Hoppetossan. De kanske finns kvar.. :) i Moheda. Skulle vara roligt att veta vem som haft dom på fötterna och om det blev några mål - är ju ett par gamla fotbollsdojor.


Tänker ibland på vad roligt det skulle vara om man kunde resa i tid, eller att gamla föremål kunde berätta vad de varit med om. Vilka historier man skulle få höra!

Men nu ser jag något.. på bilden ovan står ju två riktigt söta små silverkannor. Vad fåglarna såg jag inte dom för när jag var på plats, utan först nu när jag ser dom på kort??!! Tusan också! De var ju jättesöta! Nåja, det var säkert någon vänlig själv som förbarmade sig över dom och gav dom ett gott hem. De hade nog berättat om trevliga kaffekalas med riktig grädde till kaffet och därtill sju sorters kakor.

Om du mister en kanna, står det dig tusen åter..
Ha en god kväll och en skön natt!

torsdag 16 augusti 2007

Har ju inte visat så mycket av loppisfynden..

När vi var i Moheda, så hittade jag ett och annat fynd. Det enda ni sett skymten av var ju margarinlådan på min bänk, vid rosen. (Bänken ser inte så vacker ut, men den ska målas helt vit. Färgen tog slut.. :)
Här kommer ett par bilder på två andra fynd jag gjorde. Det ena är en vacker tulpantallrik i lite art-noveau-stil tycker jag. Färgerna går bra i mitt kök.



Den andra är en skål med lock som jag tyckte blev så fin tillsammans med min gamla "filbunke" (bruna lerskål).


Så där är lite av vad jag hittade. Dessutom köpte jag födelsedagspresent till min syster, men det kan jag ju inte tala om eller visa här, uti fall att hon läser min blogg... :)

Jag har inte heller visat bilder från resan när vi var till bl.a. Vadstena. Det var inte det enda samhället/staden vi besökte den dagen. Vi åkte ner till Gränna och där ifrån vidare till Jönköping/Huskvarna.

Om ni inte varit i rosariet i Rosenlund (mellan Huskvarna och Jönköping, inte långt från Rosenlundshallen - HV's hemma-arena, ni vet..), så rekommenderar jag er att åka dit. Det vill säga, om ni tycker om blommor och blader. I år var väl inte rosorna det vackraste de har varit (kanske för mycket regn), men guuuu vilka fina dahlior de hade. Här kommer ett vackert exempel.. eller kanske två. (Är ingen proffsfotograf, men jag hoppas ni förlåter mig för detta).

Som sagt, det är väl sevärt.

Nu har sommaren gått och jobbet tar vid. Det är både roligt och tråkigt att börja igen. Roligt, därför att jag kommer att träffa gamla elever, som jag hade när de var en "tvärhand hög". Nu närmar de sig väl sisådär två meter, skulle jag tro.
Tråkigt, för jag är inte kvar på min gamla arbetsplats med kompisar jag trivdes bra med. Ny arbetsplats och nya rutiner. Men det blir säkert bra det med. Så småningom...
Annars tycker jag om hösten. Man kan varva ner och läsa lite mera, mysa med tända ljus och behöver inte tänka på att klippa gräset. Skönt..

Nu säger jag som Fleksnes - "Over and out" - för denna gången.

fredag 10 augusti 2007

Blomsterhandlare är roliga..

Idag vände en väninna och jag kosan till ett torg i ett samhälle i närheten. Där fanns en blomsterhandlare och blomsterhandlare på torg är nog lite av ett släkte för sig - prutglada, roliga och trevliga.
Denne var inte sämre. När vi kom dit stod det som spön i backen, så vi rusade in under hans presenningstak för att komma undan regnet. Jag frågade vad han tog för blommorna som stod i ett ställ utanför hans beskyddande tak. "10 kr" kom svaret, "men just precis nu kl. 11.43 så tar jag fem kronor styck." Gissa om jag plockade två kassar fulla! Det fanns perenner också bland de kanske lite mer "ickeperenniga". Bland annat köpte jag de här två små krukrosorna, som jag planterade i en gammal rostig karamellburk jag hade. Bakom står en margarinlåda som jag köpte i Moheda på loppisen.


Dessutom köpte jag tre lavendrar, tre vita flox, två sedum och lite andra blommor. Allt som allt gav jag 50 kr för alltihopa. Snacka om fynd!


torsdag 9 augusti 2007

Små dagsturer är som guldkorn i tillvaron..

Vännen i viken och jag var ute och åkte härom dagen. Vi for till Vadstena, som ligger som en medeltida skatt vid Vätterns strand. Mysigt värre är det att strosa omkring där i solen. De har åtminstone en heminredningsbutik som jag vet om, och som är väldigt trevlig. Vad den heter har jag ju givetvis glömt, men den ligger vid hörnet av Slottsgatan - Storgatan, inte långt från Rådhuset.
För oss som inte är i Stockholm (och andra större städer) så ofta, så är detta en butik med storstadkänsla vad gäller inredning. De har bl.a. Bengt och Lottas helsköna saker. Som t.ex. det här kakfatet och lampfoten.

Bengt och Lottas hemsideadress är:
http://www.bengt-lotta.se/

Vill man sedan ha en fika efter shoppingturen, så kan jag verkligen rekommendera Klostercaféet. Det ligger nere vid Vätterns strand och precis granne med Klosterhotellet, som det också tillhör. Deras webbadress är:
http://www.klosterhotel.se/Default.aspx?module=4&content=72&lang=SV&fwsite=1
Då kommer du direkt till kaféets hemsida.

Här kommer en bild från interiören. Snacka om paradiset för ett kakmonster! Läckert upplagt i gammaldags stil och man får nästan känslan av att verkligen förflyttas bakåt i tiden. Nåja, kanske inte till medeltiden..


Man kan hitta många guldkorn i tillvaron och i den närmaste omgivningen om man tar sig tiden. Det är härligt!

söndag 5 augusti 2007

Är du loppistokig? ÅK OMEDELBART TILL MOHEDA!!

Denna underbara söndag har jag varit på loppisrunda med en av mina bästa väninnor. Vi åkte först till en loppis i närheten av Virserum, som vi hört så mycket talas om, men ack vilken besvikelse! Dyrt och inte mycket man var intresserad av. Däremot var huset helt enorm fint - en gammal möbelfabrik i orginalskick skulle jag tro. Tänk att få göra om det till bostad, det vore något! Vi fortsatte tvärs över Småland till Östregårds Antik & Loppmarknad i Moheda. Paradiset, sa vi både jag och min väninna, när vi kom dit. Billigt och massor av grejor! Dessutom har de ett jättemysigt fik med gott bröd. Kul inredning i trädgården också, där man sitter och fikar. Titta bara på dessa två roliga bilder - en annorlunda "tallriksrabatt" och ett blomsterarrangemang i tunna med stol...


Inne i kaféet kunde du köpa det mesta av inredningen, och det var väldigt ombonat och mysigt.

Här är adressen om du vill gå in och titta på deras hemsida: http://www.ostregard.se/

Som sagt, åk dit om du inte redan varit där!