torsdag 9 augusti 2007

Små dagsturer är som guldkorn i tillvaron..

Vännen i viken och jag var ute och åkte härom dagen. Vi for till Vadstena, som ligger som en medeltida skatt vid Vätterns strand. Mysigt värre är det att strosa omkring där i solen. De har åtminstone en heminredningsbutik som jag vet om, och som är väldigt trevlig. Vad den heter har jag ju givetvis glömt, men den ligger vid hörnet av Slottsgatan - Storgatan, inte långt från Rådhuset.
För oss som inte är i Stockholm (och andra större städer) så ofta, så är detta en butik med storstadkänsla vad gäller inredning. De har bl.a. Bengt och Lottas helsköna saker. Som t.ex. det här kakfatet och lampfoten.

Bengt och Lottas hemsideadress är:
http://www.bengt-lotta.se/

Vill man sedan ha en fika efter shoppingturen, så kan jag verkligen rekommendera Klostercaféet. Det ligger nere vid Vätterns strand och precis granne med Klosterhotellet, som det också tillhör. Deras webbadress är:
http://www.klosterhotel.se/Default.aspx?module=4&content=72&lang=SV&fwsite=1
Då kommer du direkt till kaféets hemsida.

Här kommer en bild från interiören. Snacka om paradiset för ett kakmonster! Läckert upplagt i gammaldags stil och man får nästan känslan av att verkligen förflyttas bakåt i tiden. Nåja, kanske inte till medeltiden..


Man kan hitta många guldkorn i tillvaron och i den närmaste omgivningen om man tar sig tiden. Det är härligt!

1 kommentar:

Kajsa sa...

Testar så att detta verkligen funkar. Hmm.. Hoppas det ialla fall.