söndag 26 augusti 2007

Visst gör det ont när knoppar brister..

..men det gör nästan lika ont att se sån't här, men ont på ett gott sätt. Svårt att förklara. Tänk vad naturen är vacker och det här har blivit till utan mänsklig påverkan. Nästan som om skogen självt gjort ett vackert arrangemang i detta gamla kullfallna träd.


Denna helg har jag varit ute i svampskogen (ååhh, vad svamp det finns!). Så därför har det blivit lite naturbilder att visa. Nästa bildserie är från ett torp som finns i mina hemskogar. Eller rättare sagt - en plats där det för ca. 50 år sedan låg ett torp. Mitt i högen av det som måste ha varit själva boningshuset, på en hög av tegel (säkert skorstenen) finns det en väl anfrätt järnspis. Som jag sagt förut, tänk vad spännande det skulle vara att kunna resa i tid. Resa tillbaka och se hur gumman i torpet gjorde iordning mat på den gamla spisen, hur hon gick ut och plockade av bären och frukterna som man kan ana har funnits här. Vad de måste ha slitit och jobbat för att ha ett fint och ordningssamt hem, ett hem som gav mat och trygghet, men som sedan ingen ens knappt märker har funnits där, 50 år senare. Det är vemodigt.Tidens tand fräter på det mesta, även järn...

En sista bild, men det är ju i sammanhanget alldeles för tillrättalagt. Nåja, det är ett fint blomsterarrangemang (made by man), som jag såg under en utflykt i somras.


Ha det gott och sköt om er... where ever you are..

3 kommentarer:

http://hoppetossadesign.webblogg.se sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
http://hoppetossadesign.webblogg.se sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
http://hoppetossadesign.webblogg.se sa...

kramar om na*
Inte ska du känna så!
Jag pratar aldrig om att jag är sjuk å för den delen så skrattade jag när jag läste det du skrivit.....du kunde ju inte veta att jag har ett stort hjärta!
Lite får man tåla...
Massa kram till den gosate kommentatorn av de alla....
Å den där vakthunden skulle jag allt vilja tala lite med.
Kraaaam
Besök min allra bästa vän sedan 20 år...
http://anneliekreativ.webblogg.se
där finns det att sätta ögona på , jag lovar dej!

den 28 augusti 2007 20:23