måndag 30 juli 2007

Även Sverige är fantastiskt!

Må de boende i Åhus på Österlen förlåta mig. Jag kunde inte hejda mig när jag var där, utan knäppte det ena kortet efter det andra. Här är ett litet smakprov på hur vackra trädgårdar, dörrar och härliga blomsterarrangemang det finns där. (Fastnade lite för dörrar och balkonger under min semester, så det blev nästan som en.. tja, vad ska man kalla det?! Serie..?!) Denna urtjusiga vattenlek är privat, skulle jag tro.. Såå fina blommor bakom och de mjuka, härliga formerna på stenarna.
(Börjar känna mig nästan lite "Ernst"-ig...!! Men kan man bli annat än lyrisk över vad som visas nedan!)

Har ni sett vilken härlig, blå dörr mot det vita, rappade huset och kullerstensgatan! För att inte tala om brevlådan! Där stod: "Farfars (eller om det var morfars) brevlåda" nedtextat med ett barns handstil. Man förstod att det måste vara ett slöjdalster, som barnbarnet med stor möda gjort för att överraska och glädja sin farfar. Och vem skulle inte bli glad för en så'n fin låda!!


Nästa hus var så "skånsk" med sina svarta träreglar mot det vita. Dörren såg ut att vara i tung ek och med härligt röda pelargoner på var sida.


Man kan knappt tro man är kvar i Sverige! Vilken färgkontrast och vilka härliga dekorationer! Gillade verkligen klätterställningen för växterna, som bildade en så fin portal in mot dörren.


Detta är väl hur tjusigt som helst! Vilken färg och blomsterprakt! Rosen fullkomligt lyser mot den vita, rappade väggen och de röda bjälkarna kontrasteras fint.


Visst är väl Sverige underbart också!


Ha det gott och god natt för denna gång.

Oj, oj, oj...

Är nu hemma efter en fantastisk vecka i Zadar, Kroatien och Venedig (onödigt tillägga Italien). Vilka fantastiskt fina länder och städer! Den äldsta delen av staden Zadar var väldigt fint. Här har varit både turkar och romare bl.a. för att försöka inta staden. Det har ju givetvis lämnat sina spår, som t.ex. de vackert blanknötta gatustenarna. Här kommer en bild från en av gränderna, där ni kan se just dessa. Tänka sig att folk vandrat omkring på just de här gatustenarna för mer än 2000 år sedan!


Har även tagit en massa kort på såå fina smidesarbeten i form av balkongräcken och grindar/dörrar. Här är några exemplar. Dessa balkonger finns i Zadar.


Denna dörr/grind och lykta såg jag i Dogepalatset i Venedig.


Avslutar med en solnedgång över Adriatiska havet. Återkommer med fler bilder från semestern. (Är väl typiskt semestrande människor, att alltid vilja visa sina bilder för folk...?! Nåja, hoppas att någon är intresserad.)


Jo, förresten.. Hittade lite slitna skor också i Dogepalatset. Vet ju att Hoppetossan är galen i slitet och gammalt och även skor. Dessa kanske är lite för mycket av både slitet och gammalt. Nåväl.. Håll till godo, Hoppetossan! : )


Ha det gott så länge!

torsdag 19 juli 2007

Är ju nybörjare, som man kanske kan se.. : )

I vänsterspalten har jag lagt till bloggar, som jag läser regelbundet. Om du inte upptäckt dessa, så hälsa på dom. Det är väldigt mysiga och fina bloggar!

Imorgon åker jag på semester. Kroatien och Venedig nästa! Jippi! Ska bli skönt efter en sådan regnig sommar. Återkommer här när jag är tillbaka.

Hoppas att det blir bättre väder för er här hemma också. Att solen tittar fram, värmer och gör så man kan sitta ute och njuta av god mat, vänner och glatt umgänge. Eller kanske bara en god bok och en kopp kaffe. Varför inte i en kopp med rosor på och en god bulle av något slag.. :)

Livet är underbart! Hoppas ni får det underbart också, var ni än är och vad ni än gör...

fredag 13 juli 2007

Solen tittar fram..

Med risk för att bli tjatig, men här kommer lite mera bilder från min trädgård. När kvällsolen sken gick jag ut och fotade dessa.

De gula rosorna är en krukros jag fick eller köpte för ett par år sedan. Den växer så fint tillsammans med malört, penséer, mynta, funkia och pepparoregano.

Vad tycker ni om min lilla söta, tjocka vädur? Loppisfynd för 10:-. Den står på trappan till mitt hus.

Suddigt kort, men det är en vit rosknopp som just slagit ut. Tillsammans med lavendel, pysslingkrage och... ja, vad de nu heter (låga kryddväxter med lila blommor).


Vad sägs om de här skönheterna! De fanns redan i trädgården när jag flyttade in. Bara att tacka och ta emot. Det är nejlikrosor.

Och så några enstaka kort inifrån huset också.

Jag gillar mitt rostiga gjutjärnskastrullsunderlägg (hm... det blev ett långt ord). Och mina konserveringsburkar i glas. Jag använder dom till muskavadosocker och flingsalt bl.a. Olivoljan som står till vänster kan jag rekommendera. Den köpte jag på Netto och om du gillar vitlök, så är den perfekt.
Skärbrädan har min äldste son gjort, men jag har den bara till låns tyvärr. När han flyttar hemifrån vill han ha den med sig. Suck!


När barnen i skolan spelar kula, så kan jag inte låta bli att känna och titta på kulorna. Tycker de är så fina, med alla färger som solen speglar sig i. Så därför kunde jag ju inte låta bli, än jag köpte en påse själv och hällde i en glasskål. Ställde dem sedan på hallbyrån, så jag kan se och känna på dem när jag vill. Och där får solen verkligen en chans att spela med sina strålar bland kulorna. Vackert!

Hoppas ni och vi får en fortsatt solig helg!

Ha det gott!

torsdag 12 juli 2007

Vildvuxet och latmansland..

Tänkte jag skulle visa lite bilder igen från min trädgård. Den blommar för fullt, trots allt regnande. Visserligen trivs inte rosorna så bra, för de möglar och ruttnar bort av allt regnet, men en hel del fina blommor blir det ialla fall. I mina land växer blommorna väldigt tätt, vilket gör att det inte blir så mycket rensa av. Jag drar ett ogräs då och då. Gillar min "Puh"-trädgård, ta det lite lugnt och inte stressa. Går mest runt och njuter av blomsterfröjden.

Borstnejlikorna blommar för fullt och min stora, fina New Dawn också, men den gillar inte regnet så mycket.


En blomkruka jag köpte på loppis för en tia skulle bli fågelbad, men rosen har tagit överhanden. Nåja, jag tycker det är fint när den kikar fram bland bladen..


Vid bodväggen står hm.. ja, några klockor av något slag (har hört det, men glömt det..). De växer hej vilt, men som sagt det får det göra. Tycker det är fint så, när det inte är för tillrättalagt.

Det var allt för denna gången.
Ha det gott!

Och en sak till...

GRATTIS MARCUS PÅ FÖDELSEDAGEN!

lördag 7 juli 2007

Tallrikshylla på gång..

Idag köpte jag en tallrikshylla. Kanske inte lika fin som den jag visade på bild, men den duger fint. Och egentligen är det ju inte hyllan jag vill lyfta fram, utan tallrikarna som ska stå i den.
Hyllan hittade jag faktiskt på Netto (matvaruhuset). Den kostade bara 49:90. Jippi!
När jag kortat av den en bit och limmat ihop den, så ska den upp på väggen. Då kommer ett foto på hur fint det blev.
Tills dess...

Ha det..!

onsdag 4 juli 2007

Så himla nöjd man kan vara..

Idag har varit en sådan där dag när man hunnit lite grann. Ja, inte så himla mycket, men tillräckligt för att man ska känna sig nöjd. Och så är det ju sådana saker som stuckit mig lite i ögonen, som man gått och sneglat på och tänkt att "det måste jag göra också... någon gång... när andan faller på... Suck!" Men nu - Pang! Nu är det gjord. Och fort gick det också.
Vad har jag nu gjort då?! Jo, jag har organiserat min oordning i källartrappan. Satt upp hyllor och fler krokar, så att man inte snubblar över saker som står på trappstegen. Blev riktigt bra faktiskt.
Sedan gick jag ut och fyllde gamla blomland - som inte längre är blomland - med mull och sådde igen med gräsfrön. Innan jag gjorde det, så flyttade jag på några vilsekomna blommor och vände jordkockorna. Guuud, så skönt att ha det gjort! Det är nämligen vid ingången till huset, så det har verkligen "räckt ut tungan" åt mig varje gång jag gått förbi.
Passade på att ta några kort, som jag tänkte visa här och nu. Det är från de flyttade blommornas nya "land".



Och så måste jag visa min fina klematis, som för första gången sedan jag flyttade hit för fem år sedan, blommar. Den lever i symbios med den fina röda rosen vid ingången till huset.
Kan berätta att klantiga jag, första året jag bodde här, "råkade" dra upp den. Trodde nämligen att det var ogräs.. Hmm.. Hur dum får man vara. Nåja, nu växer den fint. Bilden är inte den bästa, med fula snören att binda upp den med mitt i bilden, men minnet blev fullt i kameran, så det får duga så länge. Nästa år ska jag se till att få upp en spalje, som den kan klättra i. Just nu har jag bara en stör/pinne att binda upp den mot - både rosen och klematisen. Blir nog ännu finare när den växer upp mot väggen.



Måste skynda nu. Ska iväg och jobba.

Ha det gott och lev väl!

tisdag 3 juli 2007

En droppe i havet..

Att skriva en egen blogg är väl en sak, men det som är roligt med skrivandet är väl att någon läser det?! Har upptäckt att många som skriver om ungefär lika saker som jag gjort hitintills, säkerligen har hållit på braa länge. Många känner varandra och har redan kollat alla de sidor som jag (lite töntigt) tror att jag "hittat"... fast "alla" redan sett dom! Hmm.. Är det någon mening att fortsätta?! Kanske tålamod är det enda man behöver. En vacker dag kanske någon i denna cybervärld hittar hit..... Jag hoppas verkligen det!
Tills dess... Ha det bra, "where ever you are"..!