tisdag 22 juli 2008

Rosornas år i år

I år måste det väl ändå vara rosornas år, eller vad säger ni? Jag har för första gången sedan jag flyttade hit inte gödslat mina rosor - glömde helt bort det innan det var för sent. Ändå så blommar de så det knakar! Jag får väl ge dom lite godsaker nu istället, så de orkar fortsätta. Men se bara på de här bilderna. Det är min Flammentanz som står bredvid ingången till mitt hus. Bakom har Jackmaniin (hur nu det stavas..!?!) också fått fnatt.


Dessa blommor växte här när jag flyttade hit, så det enda jag gjort är att vattna och gödsla. Att det fanns en klematis bakom rosen hade jag ingen aning om. Det var faktiskt så olyckligt, så första sommaren jag bodde här råkade jag repa av den när jag rensade ogräs mellan rosstammarna. Men nu kommer den tillbaka så det står härliga till!


Till sist en bild på min trappa så som den ser ut denna sommar. Inte så märkvärdigt, men det som är roligt är att det växer ett Kungsljus mellan gångplattorna alldeles bakom krukan och den matchar mina planterade blommor väl. Tänk vad naturen kan, alldeles av sig självt!

4 kommentarer:

Wickans värld sa...

Åh, så fint du har det!! Jag kollar en massa trädgårdsbloggar för att få lite tips, har mycket jobb till maken...fniss...

Har läst in mig lite om fladdermöss nu på morgonen, när vi vet att det är sådana vi har. Vi får då inte göra något åt dem innan den 15 augusti, enligt lag!! De är inga skadedjur för huset, deras spillning kan lukta om man har dåligt ventilerat, men vi bor i ett gammalt hus så det är nog ingen fara. De gnager inget heller, utan äter insekter o det är ju bra! Vi får flytta vårt sovrum några veckor o det går ju för sig, vi har gott om plats!

Kul att "se" dig igen! Hoppas du haft en härlig juli!

Kram

SKATAN sa...

Hej och stort tack för din oerhört generösa kommentar hos mig! Hann läsa den när jag senast var hem och vattnade, men jag hann dessvärre inte svara dig då. Jag svarar nu med ett stooort tack! Det värmde.

Hoppas du får en fin dag med dina vackra blomster!

Kram.

spetsar och änglar sa...

Såååå mycket fint!!!!Är inte så bra på att uppdatera min blogg just nu.För det är såå mycket annat som lockar mig.Min trädgård t.e.x.Har funderat på att göra en liten damm.Mina killar har erbjudit sig att gräva den åt mig.Det är så härligt att ha några positiva starka söner att gräva.
Varför har man annars alla dessa barn till ;)))))


Ha det gott min vän.Och jag hoppas att solen lyser på dig.

Kram heléne

Elzie sa...

Hej på dig! Jag förstår inte hur du gör med din Flammentanz. Jag har en som jag planterat här och jag tycker den växer ingenting. Visst blommar den, men som sagt, växer gör den dåligt. Ändå ska det vara en klätterros *s*.
Riktigt vackert var det med kungsljuset i gången.
Ha en skön helg nu.
Kram Elzie