lördag 2 augusti 2008

Före och efter

Sedan jag flyttade till detta hus har jag haft och har planer för hur trädgården ska se ut. Nu har jag tagit tag i en av dessa idéer. Det är på framsidan av huset som en gräsmattebit har fått ge vika för ett trädäck. Jag har bara en ytterdörr på huset och den är ju på framsidan av huset, så därför fick det bli ett trädäck där, så att man lätt och smidigt kan gå ut och sätta sig med fika, mat eller vad man vill. Här nedan kommer lite före och efter bilder på projektet. Hoppas ni kan förstå hur det såg ut och hur det sedan blev. Före-bilderna ligger till vänster och efter-bilderna till höger.


Mina trädgårdsmöbler är inte de snyggaste, men man får ta en sak i taget. Bordet är jag någorlunda nöjd med, men stolarna ska bytas ut definitivt! Hoppas hitta några udda, lite romantiska stolar som passar till huset och bordet.
På den högra, översta bilden syns tre terrakottakrukor i bakgrunden av däcket. Där ska jag gräva ner en vattenpump som ska pumpa runt vatten i de tre krukorna. Jag har inte funderat färdigt hur det ska bli, men antagligen ställer jag de tre krukorna på varandra så att vatten rinner ner från den ena krukan till den andra och ner i en nedgrävd tunna där pumpen finns. Är härligt att ha lite vatten som skvalpar som bakgrundsljud. Ska dessutom plantera blommor vid kanten av däcket mot vatteninstallationen. Blir nog fint hoppas jag.

7 kommentarer:

Elzie sa...

Jättebra blev det. Gillar ert trappräcke. Vi har bara ett målat järnräcke och jag gillar det inte alls. Ser så kalt och tråkigt ut, men jag tror inte gubben vill ha mer trä att måla *s*.
Hoppas du har en bra dag.
Kram Elzie

Skatan sa...

Fin förändring! Det där med att ta en sak i sänder är svårt...men, när man inte föddes med onödigt mycket pengar i fickorna får man vackert vänta ;-)

Ha en fin dag!

Anonym sa...

Åh, jättefint blev det, det ser ut som ett jättemysig trädgård att sitta och njuta i.

Anonym sa...

så fint det ble!:)

spetsar och änglar sa...

Det blev sååå fint!!!

Kram/Heléne

spetsar och änglar sa...

Kikar in för att önska dig en trevlig helg.
Kram

spetsar och änglar sa...

Tack för ditt grattis på min födelsedag.
Önskar dig en härlig vecka och hoppas att solen lyser på dig.

Kramar