fredag 2 november 2007

Hyacinter till jul..

..tänkte jag att det här skulle bli. Vita.. förstås! Hoppas bara att de hinner. Har nog aldrig planterat egna hyacintlökar, så det blir ju lite spännande. Annars får de väl blomma fint vid tretton-helgen.
Hade en gammal bok, som nog inte ens den bästa antikvariaten skulle se åt, som jag tog och gjorde strutar av. Det är riktigt gammalt typsnitt, så det blev jag nöjd med.
I veckan var jag på studiebesök på Husqvarna AB, där de tillverkar symaskiner. Vi fick se lite av vad maskinerna (och människorna bakom) kan prestera. Här är bara ett litet smakprov.

Klicka på bilderna, så ser ni bättre hur det ser ut.

Den vita spetsen på det svarta linnet är sytt med en broderisymaskin, liksom det vita på linnehjärtanen. Efter att maskinen sytt en yttersöm, så klipper man ut håligheterna mellan hjärtanen. Sedan fortsätter maskinen att fixa till sömmarna, så det blir jämnt och fint.
Tänk om man hade fått "leka runt" lite i det syrummet, med alla värstingmaskinerna inom Husqvarna.. De' ni!

Ha en trevlig All-helgona..!

13 kommentarer:

Elzie sa...

God morgon! Är du inte lite sent ute med Halloween? Trodde det var den 31:a, men jag kan ju ha fel. Händer titt som tätt *s*.
Vadå "fått" prenumeration??? Här fås ingenting. Har minsann fått betala den själv (gubben skulle svimmat om han visste hur dyr den är!!). Annars hittar du den i Pressbyråns kiosker. Växjö räknas väl inte till de större städerna men här finns tre kiosker som har den. Hoppas du hittar den någonstans.
Vad jag avundas dig dina vita hyacinter. Själv är jag överkänslig och kan inte ta in en enda julblomma, mer än Amaryllis. Julstjärnor är inte att tänka på. Hoppas du får en bra fredag. Här skiner solen, det är 4 minusgrader och jag ska gå och sätta mig och göra schema (på min fridag!!). Hur kul är det???
Kram Elzie

Mysiga lantliga ting sa...

Så spännande att plantera egna hyacinter, då får vi se hur du lyckas sen då!
Tack för titten in till mig oxå =)
Kram.

Nicolinas boning sa...

Vad fina strutarna blev!!!
Vi har allergi i familjen så tyvärr kommer det inte in några såna i huset,men jag hoppas att vi får se dina fina längre framåt jul så jag kan njuta av dom iaf=)

Jag skulle verkligen vilja ha en sån där symaskin...då skulle det tillverkas måååånga meter spets;-)

Ha en bra helg och kram/Birgitta

Guldkant På Livet sa...

Vilka ljuvliga små arrangemnag du har gjort och såna gulliga strutar till hyacinterna!! Ha en skön helg, jag byter inlägg sen i kväll, Mari.

faster atta sa...

Det låter nästan lite overkligt att en symaskin kan göra sånna saker!!! Min kan typ rak söm och sick sack..... Men så är den gammal och enkel! Blev det något inköp av maskin??

kram

Elzie sa...

Jadu Kajsa! Ibland hänger tankarna upp sig *s*. Men du har rätt, jag hade blivit glad om jag fått den i present. Vågar dock inte förslå min smålänning det!!
Var det du som skulle putsa fönster? Skulle behövas här också, men det får bli en senare fråga.
Ha en riktigt skön helg. Själv ska jag jobba, men sen är jag ju "ledig" i 14 dagar - minst.
Kram Elzie

spetsar och änglar sa...

Javisst är det roligt att plantera sina egna lökar själv,och se dom växa upp och blomma.Och fina strutar fick dom dessutom som hatt.Ha nu en trevlig Fredagskväll med mycket mys.Kram Heléne

Ljuva ro sa...

Lycka till med lökarna! Det ser så fint ut med strutarna!

Birgitta sa...

Tänk så bra att vara ute i god tid, jag tänker ofta att jag ska sätta lökar och göra lika fina strutar som du gjort, men det blir alltid försent så då köper jag färdiguppdrivna, men det funkar ju också, men känslan av att driva upp själv känner moget och klokt. Symaskinen var några strå vassare än mitt gamla tröskverk från -83, men jag tror inte jag skulle klara av sådana finesser på en ny symaskin, man måste vara lite ingenjör till det tror jag. Men fint blev det. Kram och ha det gott.

Lilla Blanka sa...

Jaa :) Hyacinter kanske man skulle försöka sig på alltså lök > färdig hyacint. Det är nog dags, tar väl 6-8 v innan de är klara...VITA är klart vackrast, brukar bara köpa vita till jul.
Kram

Lisbeth sa...

Hej, å där skulle jag vilja vart med ! Har en ny fin sy maskin med data och finesser som jag fick av gubben så jag vågar inte andas om att jag vill ha en ännu värsting maskin,hm får invänta rätt tillfälle ha ha /Lisbeth

SKATAN sa...

Självfallet vill jag ha med DIG!!

Du är med om 20 sekunder : )

Kram.

spetsar och änglar sa...

Tack för titten!!Angående min lyckta. Så var den redan utrustad med tillhörande ljusslinga,för ovanlighetens skull.Men jag tackar för ideén.Kram Heléne.