fredag 24 oktober 2008

Ljungs handelsträdgård i Tranås..

Om ni inte har varit på Ljungs handelsträdgård i Tranås, så ska ni absolut se till att åka dit någon gång när ni har vägarna förbi staden. Det är en himmelsk affär, med växthus och inredningssaker så man kan bli sjuk.. av längtan. Ska försöka åka dit och fota någon gång, så ni kan få se.

De kan också ta emot grupper på 10-12 personer och ha "mysaftnar" (mitt uttryck). Då pratar föreståndarinnan Kerstin om funderingar kring livet, visdomsord som hon delar med sig, men delar givetvis med sig av sina kunskaper om växter. Man får arrangera blomgrupper eller andra slags arrangemang, t.ex. med ljus och mossa. Väldigt trevligt!

Här kommer ett par bilder på lite saker jag köpte när jag var där sist. Glaskupan är ca. 12 cm hög från "topp till tå". Där har jag hällt i lite grovt salt och stuckit ner några nejlikrosor (som fortfarande blommar ute..).

Sedan köpte jag lite andra grejor, som jag ska ha och sätta i mina uteplanteringar till vintern. Dom planteringarn får ni se en annan gång..

Ja, så är det det där med klimatet.. Har ni sett vad blommorna blommar ute, FAST det är långt gånget i oktober! Knasigt! Mina lejongap blommar så fint på husväggen (ni kan se höstlöven ute på gräsmattan) och min.. vad den nu heter - campanula-släktingen - blommar igen. Borde ha tagit in pelargonerna.. men, men..

7 kommentarer:

http://myownhome.blogg.se sa...

Låter härligt med "mysafton" :D Vad fin glasskålen var!

Wickans värld sa...

Vilken smart ide´ att ha grovsalt i botten! Tack för det tipset!
Min "skål" som är likadan kunde gått åt pipsvängen igår... sonens vilda valp tyckte också den var fin o ville ha ner den från bänken... Men den gick inte sönder, tack o lov!!
Men hon åt av handtaget på min fina korg som jag har kvar sedan jag var liten... snyft...
Ha en härlig vecka!

Elzie sa...

Låter som ett mysigt ställe. Synd att det är lite långt att köra dit för en kväll så.
Och vilken söt sak du köpt. Jättefint med nejlikorna i. Som nog får dödsstöten nu i veckan eftersom det har blivit kallare. Här var det bara någon + i morse så nu är det väl snart vinter då?
Ha en bra dag.
Kram Elzie

Elzie sa...

Ha, ha. Jo, jag var på svenska rallyt ett år och gör aldrig om det. Fy sjutton så kallt, -20 grader på morgnarna!
Den filmen skulle jag klart gärna se. Får väl se om man får gubben med sig. Ingen större risk - tror jag!
Hoppas du har det bra (lät så!).
Kram Elzie

Elzie sa...

Hej Kajsa!
Har utmanat dig på min blogg.
Ha en trevlig helg.
Kram Elzie

Guldkant På Livet sa...

Vd de blommar fint, trots hösten! Mne nu är det vinter här kan jag lova, sol, snö och -8c! Tack för Tranåstipset! Trevlig helg! Mari.

Guldkant På Livet sa...

...sen vill jag särskilt tacka dig för din rara kommentar!! Mari.