lördag 1 december 2007

Överraskning med Malmö och Tivoli, Köpenhamn

När jag besökte min vän i viken, så hade han en liten överraskning i ärmen.. Han hade nämligen beställt tågbiljetter till Malmö, där ett hotellrum väntade på oss. Dessutom hade han tänkt att vi skulle åka över till Köpenhamn och gå på Tivolis julmarknad. Sagt och gjort.. Med ett stort leende på läpparna och en skön, avslappnad stämning åkte vi till stationen. Missade första tåget, men vad gjorde det. Nästa gick redan efter en timme.
Väl framme i Malmö checkade vi in på ett tre veckor gammalt - eller rättare sagt nytt - hotell. Det är sängtillverkaren Dux, som har egna hotell lite varstans i världen. Duxiana var namnet och varmt rekommenderat. Trevligt och modernt, snyggt och fräscht! En liten överraskning till - vännen hade tagit fel på dag, så vi fick boka om rum och det enda som fanns tillgängligt var minisviten.. ! Det gjorde inte ett smack! :) Till ett något reducerat pris fick vi bo kungligt. Ni kan ju bara se vad som mötte oss när vi klev över tröskeln..


Jo, ni ser rätt! Det står ett badkar i rummet. I en egen liten alkov med utsikt mot stationen och det som nog är en kanal (ursäkta alla malmöbor, för att jag inte bättre vet..), kunde man ta ett bad och njuta! Och givetvis gjorde vi det! Efter att varit över till Köpenhamn och strosat runt på Tivoli med alla vackra ljussättningar, så kröp vi ner i ett hett bad och bara njöt. Mörkret hade för länge sedan lagt sig över Malmö och sundet, och där låg vi och såg på folk som for förbi.. Man kunde säkert ha sett månen också, om den varit framme.


Tivoli ja... Såå fint det är när de julpyntar! Vi åt gott på en restaurang vid namn Terassen. De dukar upp en grillbuffé med mycket gott.
Sedan gick vi runt och tittade på utställare och försäljare av olika slag. Mycket mysigt! Bland annat det här. Gillar de virkade ljuslyktorna i form av granar.


Ljus, ljus och åter ljus.. Överallt har de satt ljusslingor. Var där för två år sedan också, men då tror jag faktiskt att de kanske hade liiiite mera ljusslingor. Men det här räcker gott och väl. De kanske har börjat tänka på åtgången av ström...?! Borde vi kanske göra lite till mans... Nu förtar jag lite av förtrollningen, men om man tänker krasst på saken, så gör vi av med mycket el så här års. Och det enbart för vårt höga nöjes skull! Nä, tacka vet jag värmeljus och blockljus!! :)



















Det var ju inte meningen att avsluta detta inlägg med en negativ känsla, så därför visar jag en bild på ett mysigt par som satt och njöt på Tivoli. Kan säga att det påminde lite om mig och min vän...







Ha nu en skön första advent och var aktsamma om er och miljön... Tänd ett ljus eller två eller flera och håll om varandra.. Det värmer!

20 kommentarer:

Ljuva ro sa...

Men åhhhh så underbara bilder du visar! De där hotellrummet var verkligen nåt xtra, härligt med badkar i rummet! Och tivoli sen då, underbart!

Annika kort & gott sa...

Vilken underbar överraskning! Det är så mysigt med alla ljus tycker jag, men det får som sagt inte bli för mycket av det goda.

kram Annika -som gör åt levande ljus i minut och parti

Unknown sa...

Himmel och pannkaka vad läckert!! Badkar med utsikt!! (gick det att rulla ner en perienn ??? =) ha-ha...Kul att du vill länka har jag inte gjort det så gör jag det med. Önskar dig oxå en trevlig första advent..kramar Malin

Hannis sa...

Hoppsan!
Ingen dålig resa det där inte=))
Jättefina bilder!Nu ska jag kika runt lite hos dig.Ha en skön söndag//Hannis

Skatan sa...

Jädran så härligt!!! Oj, oj...det blir en sådan där härlig minneskaramell att njuta av när dagen känns vardaglig och grå :)

Kram.

Wickans värld sa...

Vilken härlig resa!! Tänk att få så fina överraskningar, det kan man leva på ett tag!!
Vilken känsla att ligga i det badkaret!!

Varma (men snöiga!!) adventskramar!

Marika sa...

ah, nu blir jag lite avis, har lange velat aka till Kopenhamn o tivoli i jultider. Det gor alltid gott att aka ivag ett par dagar och fa lite omvaxling i vardagen. Skulle behova en san resa just nu.... Men, snart ar vi i vart nya hus, sa jag far val noja mig med det.. ;-)
//Marika

spetsar och änglar sa...

Åhhhhhhhhh vilken härlig resa!Och vilket hotelrum!!!Ha nu en underbar första advent/Kram Heléne

Sånt är Livet sa...

Å vad härligt jag njuter,vi skall med goda vänner till Köpenhamn till helgen 2 nätters övernattning.Å då hör ju Tivoli till naturligtvis.Jag stannar här en stund å lyssnar till min absoluta jul favorit "Let it snow" /kram Lisbeth

Lilla Blanka sa...

Åh vilken trevlig överraskning! Jättemysiga bilder :)
Kram
MIa

Elzie sa...

Jo, nog går det åt mycket ström, men tänk då på folket på andra sidan havet!! DÄR går det åt vill jag lova. Vi har fått en ny granne och där går det också åt en hel del. Det är saker som blinkar (rött sken!) och flerfärgade saker på husväggen. Usch, hemskt helt enkelt, men väldigt amerikanskt *s*.
Hoppas du har en bra måndag.
Kram Elzie

PS! Glömde ju säga att jag tyckte det var jättegulligt av vännen i viken att bjuda dig till Malmö. Tänk om den äkta hälften hade sån fantasi!!

Handplockat sa...

ååh så mysigt

Hannis sa...

Hej igen=))Har länkat till dig och tack för titten=))Kram Hannis

Verkstedet sa...

ser fortreffelig ut, og har kost meg med både malmø og københavn i helgen som var selv. helig jul der!!!!

n o r d i n g å r d e n sa...

Vilket underbart inlägg!! Och trevlig överraskning för dig! Jag älskar Köpenhamn och tivolis julmarknad, nu blev jag ännu mera sugen efter att fått se dina härliga bilder!! Mne vilket hotell med badkar inne i rummet!! Får man fråga, vad var det för ett hotell? Det såg ut som ngt jag skulle vilja boka ngn gång.... ha en trevlig andra advent!! Mari.

Birgittas minnen sa...

Konsumtion eller inte, men en tripp til Köpenhamn är aldrig fel, att njuta några dagar tillsammans med vännen. Kram och ha det gott.

spetsar och änglar sa...

Ville bara säga hej!Och önskar dig en Härlig Måndag/Kram Heléne

NICOLINAS BONING sa...

Vilken överraskning din vän har ordnat för dig...och sig;-)
Mysiga bilder, förstår att ni hade det underbart när ni var där!
Kramar/Birgitta

Wickans värld sa...

Hoppas du fortfarande finns här nånstans....
Ha en mysig Lucia!!

faster atta sa...

Vart har du tagit vägen?? saknar....

kram