söndag 21 december 2008

Here's a season to be jolly...

..tralla-la-la-la.. la-la-la-la..

Snögubben blev "så-där" när den kom på plats, så den får ni inte se. Men zink-krukan blev jag rätt så nöjd med. Enkelt med lite mossa, en glasburk, sidenband, hjärta från IKEA - hepp! så var det klart.

Och korgen med växterna på trappan har hållit sig fint, trots en del kyla. Pinnen, som mosshjärtat sitter på, syns knappt och så är den lite för lång. Kanske man kan kapa den.. Nåja, det är ett relativt enkelt arrangemang. "Less is more" är en devis jag har svårt att följa, men försöker att lära mig.

Nu hinner man nog knappast med att blogga något mera innan jul.
Vill därför passa på att önska er alla

GOD JUL och GOTT NYTT ÅR!

fredag 12 december 2008

Pysseltajm..

Var inne på vår kära loppis här i samhället. Där hittade jag denna söta tapet för 10 kr, som jag tror kommer att räcka till min nya sovalkov. Hittade också de rara änglarna - också 10 kr - och prinsesskronorna - två för 20 kr. Det syns inte så bra, men en del av blommorna på tapeten är i guld, så de matchar kronorna.


Kan ni se hur mitt framtida sovrum kommer att bli?! Lite skirt romantiskt i gammaldags stil. Undrar just hur gammal tapeten är..? Den ser ut som om den vore minst från 30-40-tal.. Ja, vi får väl se hur mycket som hinns med innan jul. Knappast något alls, skulle jag tro, men det finns ett pysselliv även efter jul. Jippi!!

På tal om pyssel, så har jag fixat en liten snögubbe på ett stycke drivved. Den ska få hänga på väggen utanför min ytterdörr. Ska visa bilder på hur det hela blev. Måste bara låta en sak torka som har blivit spraymålat och så måste jag fixa lite mossa till en kruka och lingonris till en korg. Det blir lite svårare, för här är det ca. 15-20 cm snö just nu.. : )


Hu, vilken dålig bildkvalité ser jag nu.. Vääldigt ljus..

torsdag 11 december 2008

Klok- och tokigheter..

Har varit och praktiserat mitt framtida göromål, och är nu hemma igen. Passade på att besöka Stockholms city och där se både teater - Onkel Vanja av Anton Tjechov - och glutta på NK:s julskyltning. Roliga skyltfönster med spektakulära utställningar av alla de slag.








Nu till något helt annat.. Har börjat skriva en liten klokbok, där jag antecknar roliga och kloka uttryck och kommentarer om livet, sagda av andra - mer eller mindre - kända medmänniskor.
Här kommer några av dem jag hunnit skriva ner;

"Mogna kvinnor är som apelsiner - klyftiga och lite ojämna i skinnet."
Gunilla Bergdahl

"Inom mig lever en mager kvinna, som desperat vill komma ut.
Jag brukar mata henne med kakor."
Okänd/Gunilla Törn

"Kommer du att se tillbaka på ditt liv och säga; "-Jag önskar att jag hade.."
eller "-Jag är glad att jag gjorde.."
Zig Ziglar

"Det är omöjligt att njuta helt av sysslolösheten, om man inte har mycket att göra."
Jerome K. Jerome