tisdag 26 augusti 2008

Före och efter II

Här kommer några fler bilder från det fortsatta arbetet med myshörnan i trädgården. Sonen, vars ben syns i vänstra rutan, hjälper mig med att få till ett litet vattenporl i krukan. På högra bilden kan ni se hur det blev färdigt. Blomlandet till vänster om vatteninstallationen är på G.













Och bilderna nedan visar hur det blev färdigt. Jag har också byggt ett växt-/insynsskydd vid trädäcket, där jag har planterat ett vildvin som kommer att lysa vackert med sina röda färger framåt hösten. Så småningom kommer det att täcka mestadelen av skyddet, så det blir både mera lä för vinden och mindre insyn.

lördag 2 augusti 2008

Före och efter

Sedan jag flyttade till detta hus har jag haft och har planer för hur trädgården ska se ut. Nu har jag tagit tag i en av dessa idéer. Det är på framsidan av huset som en gräsmattebit har fått ge vika för ett trädäck. Jag har bara en ytterdörr på huset och den är ju på framsidan av huset, så därför fick det bli ett trädäck där, så att man lätt och smidigt kan gå ut och sätta sig med fika, mat eller vad man vill. Här nedan kommer lite före och efter bilder på projektet. Hoppas ni kan förstå hur det såg ut och hur det sedan blev. Före-bilderna ligger till vänster och efter-bilderna till höger.






























Mina trädgårdsmöbler är inte de snyggaste, men man får ta en sak i taget. Bordet är jag någorlunda nöjd med, men stolarna ska bytas ut definitivt! Hoppas hitta några udda, lite romantiska stolar som passar till huset och bordet.
På den högra, översta bilden syns tre terrakottakrukor i bakgrunden av däcket. Där ska jag gräva ner en vattenpump som ska pumpa runt vatten i de tre krukorna. Jag har inte funderat färdigt hur det ska bli, men antagligen ställer jag de tre krukorna på varandra så att vatten rinner ner från den ena krukan till den andra och ner i en nedgrävd tunna där pumpen finns. Är härligt att ha lite vatten som skvalpar som bakgrundsljud. Ska dessutom plantera blommor vid kanten av däcket mot vatteninstallationen. Blir nog fint hoppas jag.