söndag 30 december 2007

.. och ett riktigt GOTT NYTT ÅR!!

Vill passa på att önska er alla ett riktigt GOTT NYTT ÅR!
Mitt blir fyllt med jobb och pluggande. Ska bli både spännande och roligt, fast jobbigt är klart. Jobbar kvar på mitt gamla jobb (går från 100% till ca. 75-80%) och läser 100% på distans... Nåja, det är bara en termin, så det går säkert bra.

Hoppas ni alla får ett roligt, innehållsrikt, friskt och lyckligt nytt år med era nära och kära.

May the force be with you... :)

måndag 24 december 2007

GOD JUL!

Kors i taket.. Jag är klar!! Brukar alltid hålla på och styra och ställa tills långt fram på kvällen dagen innan julafton, men i år är jag färdig! Har t.o.m. hunnit se en långfilm och smaka på julgodiset. Vet inte hur detta gick till, men kan kanske ha att göra med att jag haft det lite lindrigare på jobbet än vad jag är van vid..
Nåja, här kommer lite julbilder från mitt pyntade hem.















Dekorerade om lite i mitt fyrkantiga fat. Går i grönt och svart. Sydde nya kuddar till kökssoffan. Den närmast armstödet är en gammal kökshandduk och den röda är sydd i billigt bomullstyg. Jag klippte snöstjärnor i hobbyfilt och strök fast med vliesofix.















Mitt stora köksfönster ser ut så här (ursäkta den suddiga bilden). Hyacinten skulle egentligen varit vit, men det är inte alltid lätt att se vad man får.. Tycker så mycket om mitt lilla par - en pojke och flicka som är vinterklädda och kastar snöboll. Fick dem av min kära mor i namnsdagspresent för några år sedan.
















I hallen står denna kanske lite somriga julgrupp. Fanns inte mycket blommor att köpa på mataffären (som ni vet så stängde ju vår blomsteraffär), så man tager vad man haver. I detta fall blev det en söt liten vit campanula.
Soffan fick en liten uppfräschning också. Jysk har mycket snygga kuddar och plädar. Köpte en mysig pläd och kuddar som matchar. Syns kanske inte så bra på bilden, men det blev faktiskt riktigt bra.

Nu vill jag avsluta det hela med att önska alla er som läser min blogg, en riktigt skön och fridfull jul. Hoppas tomten är god mot er och att maten smakar bra.

fredag 14 december 2007

Hej mina kära vänner!

Det är så roligt och värmande det ni skriver i inläggen. Man blir glad!
Om nu sanningen ska fram, så är det så att jag är inte helt kurant, d.v.s. jag har gått med någonting (inflammation, ev. infektion) sedan i september och inte blir det bättre. Detta har ju tagit lite på orken, så när jag kommer hem får det bli det allra nödvändigaste. Tyvärr så har det inte inbegripit bloggen... Men, men.. någon gång SKA detta ge med sig och orken återvända!!

Fram till dess blir det lite "spridda skurar" med bloggandet. Hoppas ni finns kvar då... Om inte annat kanske jag finner tid och ork under jullovet att hälsa på hos er. Vill redan nu önska er julefrid och flera sköna helger framöver. Gör som tomtarna på bilden - hjälp varandra och ha det mysigt!
Kramar till er...

lördag 1 december 2007

Överraskning med Malmö och Tivoli, Köpenhamn

När jag besökte min vän i viken, så hade han en liten överraskning i ärmen.. Han hade nämligen beställt tågbiljetter till Malmö, där ett hotellrum väntade på oss. Dessutom hade han tänkt att vi skulle åka över till Köpenhamn och gå på Tivolis julmarknad. Sagt och gjort.. Med ett stort leende på läpparna och en skön, avslappnad stämning åkte vi till stationen. Missade första tåget, men vad gjorde det. Nästa gick redan efter en timme.
Väl framme i Malmö checkade vi in på ett tre veckor gammalt - eller rättare sagt nytt - hotell. Det är sängtillverkaren Dux, som har egna hotell lite varstans i världen. Duxiana var namnet och varmt rekommenderat. Trevligt och modernt, snyggt och fräscht! En liten överraskning till - vännen hade tagit fel på dag, så vi fick boka om rum och det enda som fanns tillgängligt var minisviten.. ! Det gjorde inte ett smack! :) Till ett något reducerat pris fick vi bo kungligt. Ni kan ju bara se vad som mötte oss när vi klev över tröskeln..


Jo, ni ser rätt! Det står ett badkar i rummet. I en egen liten alkov med utsikt mot stationen och det som nog är en kanal (ursäkta alla malmöbor, för att jag inte bättre vet..), kunde man ta ett bad och njuta! Och givetvis gjorde vi det! Efter att varit över till Köpenhamn och strosat runt på Tivoli med alla vackra ljussättningar, så kröp vi ner i ett hett bad och bara njöt. Mörkret hade för länge sedan lagt sig över Malmö och sundet, och där låg vi och såg på folk som for förbi.. Man kunde säkert ha sett månen också, om den varit framme.


Tivoli ja... Såå fint det är när de julpyntar! Vi åt gott på en restaurang vid namn Terassen. De dukar upp en grillbuffé med mycket gott.
Sedan gick vi runt och tittade på utställare och försäljare av olika slag. Mycket mysigt! Bland annat det här. Gillar de virkade ljuslyktorna i form av granar.


Ljus, ljus och åter ljus.. Överallt har de satt ljusslingor. Var där för två år sedan också, men då tror jag faktiskt att de kanske hade liiiite mera ljusslingor. Men det här räcker gott och väl. De kanske har börjat tänka på åtgången av ström...?! Borde vi kanske göra lite till mans... Nu förtar jag lite av förtrollningen, men om man tänker krasst på saken, så gör vi av med mycket el så här års. Och det enbart för vårt höga nöjes skull! Nä, tacka vet jag värmeljus och blockljus!! :)



















Det var ju inte meningen att avsluta detta inlägg med en negativ känsla, så därför visar jag en bild på ett mysigt par som satt och njöt på Tivoli. Kan säga att det påminde lite om mig och min vän...







Ha nu en skön första advent och var aktsamma om er och miljön... Tänd ett ljus eller två eller flera och håll om varandra.. Det värmer!